Sastojci

  • 1000g Tiffany’s Choco Cake (smesa za kakao kolač)
  • 350g ulja FAMA Choice
  • 500g vode

Sirup: 500g mleka, 500g pralina Nocciolissimo sa 8% lešnika

  • 500-600g praline Nocciolissimo sa 8% lešnika za premaz

Uputstva

Stavljamo mleko da proključa i kada ga sklonimo sa vatre dodajemo pralinu Nocciolissimo sa 8% lešnika. Mutimo mikserom sve sastojke manjom brzinom 1 minut. Špatulom skinemo sve sa zidova posude i mutimo srednjom brzinom još 4 minuta. Sipamo u pleh dimenzija 30x40 koji smo prethodno podmazali puterom i kakaom i pečemo u zagrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na 200°C (gore) i 170°C (dole) 45 minuta. Čim izvadimo iz pećnice, celom površinom pravimo rupice odozgo i posipamo sirupom (800gr) koji smo napravili. Kada se ohladi stavljamo odozgo pralinu Nocciolissimo sa 8% lešnika koju smo prethodno otopili u bain-marie posudi na paru ili u mikrotalasnoj pećnici (na temperaturi 35-40°C).


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: