- 5 / 5
Seljačke kore
Sastojci
- 2,5κ brašna za lisnato testo
- 2,5κ brašna 70% meko
- 125g soli
- 750g ulja FAMA Choice
- 2,1κ vode
- 25g sirćeta
- 50g šećera
Uputstva
Stavljamo sve sastojke u posudu za mešanje osim vode i soli. So rastopimo u vodi i dodajemo postepeno u posudu, dok mešamo. Kada je testo gotovo, pokrivamo ga i ostavljamo da odstoji 30 minuta. Nakon toga, pravimo loptice težine 500 gr i njih ponovo pokrivamo kako bi odstojale. Malo ih razvučemo i ostavljamo još da odstoje. Zatim ih malo više razvijemo i to u obliku pravougaonika. Premazujemo površinu margarinom FAMA Imperial i zatvaramo 5 puta presavijanjem na dole. Još jednom premazujemo margarinom FAMA Imperial i preklapamo dva puta. Ostavljamo testo da tako umotano odstoji u frižideru i radimo sa njim tek narednog dana. Za pitu su potrebna dva razvijena testa. Jedno stavljamo dole, na njega stavljamo nadev i jedno testo odozgo. Sečemo i pečemo u klasičnoj etažnoj pećnici na 220°C (gore) i 180°C (dole) 45-55 minuta.
- 5 / 5