Sastojci

  • 1000g Tiffany’s Vanilla Cake (smesa za kolač sa aromom vanile)
  • 350g ulja FAMA Choice
  • 200g vode
  • 150g soka pomorandže
  • Naredane 2 pomorandže
  • Za premaz: 500-600g krema Cream Classic White

Uputstva

Mutimo sve sastojke zajedno mikserom jedan minut manjom brzinom. Špatulom pokupimo sve ostatke sa zidova posude i ponovo mutimo srednjom brzinom 4 minuta. Okrugle oblike Φ20 punimo sa 800gr testa. Pečemo u zagrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na 200°C  (gore) i 170°C (dole) 60 minuta ili u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha 35-45 minuta na 160-170°C. Kada se vasilopita ohladi, zagrevamo krem Cream Classic White na 35-40°C  i prelivamo preko. Čim prekrijemo celu površinu, stavljamo je u frižider nekoliko minuta kako bi se stegla.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: