- 5 / 5
Vasilopita - Novogodišnji kolač
Sastojci
- 1000g Tiffany’s Vanilla Cake (smesa za kolač sa aromom vanile)
- 350g ulja FAMA Choice
- 200g vode
- 150g soka pomorandže
- Naredane 2 pomorandže
- Za premaz: 500-600g krema Cream Classic White
Uputstva
Mutimo sve sastojke zajedno mikserom jedan minut manjom brzinom. Špatulom pokupimo sve ostatke sa zidova posude i ponovo mutimo srednjom brzinom 4 minuta. Okrugle oblike Φ20 punimo sa 800gr testa. Pečemo u zagrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na 200°C (gore) i 170°C (dole) 60 minuta ili u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha 35-45 minuta na 160-170°C. Kada se vasilopita ohladi, zagrevamo krem Cream Classic White na 35-40°C i prelivamo preko. Čim prekrijemo celu površinu, stavljamo je u frižider nekoliko minuta kako bi se stegla.
- 5 / 5
Ocenite ovaj recept: