- 5 / 5
Tradicionalni peinirli
Sastojci
- 1000g Briozito Magnus Bochen (smesa za brioche)
- 200g margarina FAMA Soft G (na sobnoj temperaturi)
- 425g vode
- 60g svežeg kvasca
Uputstva
Mešamo sve sastojke u posudi 5 minuta manjom brzinom i 8 minuta većom. Temperatura testa bi trebalo da bude 26-27 stepeni. Ostavljamo testo da odstoji 10 minuta pokriveno. Za nadev nam je potrebno 100gr Bechamela (smesa za bešamel), 300gr vode, 200gr gaude, 100gr šunke i 100gr slanine. Mutimo Bechamela i vodu mikserom dok se krem skroz ne sjedini. Zatim dodajemo ostale sastojke i sjedinjujemo sa smesom. Za peinirli razvijamo komad testa u ajnšlag mašini do 2,2. Sečemo na delove dimenzija 8x11cm i stavljamo nadev u sredinu (35gr testa i 20gr nadeva). Savijamo obe strane prema sredini, uvaljamo u kukuruzno brašno, stavljamo u pleh i ostavljamo da odstoji 10 minuta. Poprskamo sa malo vode i pečemo u zagrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na 200°C (gore) i 170°C (dole) 20 minuta.
- 5 / 5