- 5 / 5
Tart od jabuke (posni)
Sastojci
- 375g šećera u prahu
- 200g margarina FAMA Imperial
- 425g margarina FAMA Soft G
- 1000g poslastičarskog brašna
- 1g vanilina FAMA
- Jabuka u kockicama VORTUMNUS
- Cimet u prahu
Uputstva
Sjedinimo u mikseru šećer u prahu sa margarinom FAMA Soft G i margarinom FAMA Imperial. Zatim dodajemo brašno i vanilin FAMA i zatim sve zajedno umutimo. Razvlačimo jedan komad testa oklagijom i uz pomoć masne hartije, u debljini od pola centimetra. Testo postavljamo u obruč od 20cm i u visini od 3cm. Zatim postavljamo trostrukom prijanjajućom folijom po celoj površini tarta i punimo je sočivom (koristimo ga zbog težine kako testo ne bi nadizalo). Pečemo u pregrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na 200°C (gore) a 160°C (dole) ili u pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 150-160°C 25-30 minuta. Odstranjujemo sočivo i dodajemo jabuku u kockicama VORTUMNUS i cimet. Na površinu tarta posipamo mleveni posni keks i nastavljamo sa pečenjem za još 15-20 minuta. (za jedan tart koristimo 280g testa, 500g jabuke u kockicama VORTUMNUS, 1g cimeta, 70g mlevenog posnog keksa)
- 5 / 5