- 5 / 5
Posni kolač
Sastojci
- 400g krema Cream Classic Tahini
- 350g vode
- 250g šećera u prahu
- 450g poslastičarskog brašna
- 15g Baking Powder FAMA
- 150g kapi compound chocolate cocoa chips FAMA
- 700-800g pralina Cream Classic TSB 7% (za prelivanje)
- 500g vode
- 500g šećera
Uputstva
Pravimo sirup sa 500gr šećera i 500gr vode. Mešamo krem Cream Classic tahini sa vodom i šećerom u prahu dok se smesa ne sjedini. Mešamo brašno sa praškom za pecivo Baking Powder FAMA i dodajemo u smesu. Sve to sjedinjujemo i na kraju dodajemo kapi compound chocolate cocoa chips FAMA. Sipamo smesu u tepsiju dimenzija 30x40 koju smo prethodno podmazali margarinom i brašnom i pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160-170°C oko 30 minuta. Kada se kolač prohladi, prelivamo mlakim sirupom (oko 900gr). Ostavimo da se sve još malo ohladi, a zatim topimo pralinu Cream Classic TSB 7% na 35-40°C (ili u bain-marie posudi na paru ili u mikrotalasnoj pećnici) i prelivamo kolač.
- 5 / 5