Sastojci

  • 750g putera FAMA 82%
  • 750g margarina FAMA Soft G+
  • 1200g šećera
  • 8 jaja
  • 8 žumanca
  • 3000g poslastičarskog brašna

Uputstva

Umutimo puter FAMA 82%, sa margarinom FAMA Soft G+ i šećerom u mikseru, sve dok se ne sjedine. Zatim dodajemo jedno po jedno jaje i umutimo sve zajedno. Na kraju dodajemo i brašno koje takodje umutimo dok se svi sastojci ne sjedine.  Možemo ga odložiti u frižider iz koga se može po potrebi direktno koristiti.

Ukoliko želimo da delimićno ispečemo tart, na njegove zidove postavljamo tri sloja membrane i stavljamo teret (sočivo, pirinač itd) i pečemo 25-30 minuta na 160°C u pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha Zatim odstranjujemo membranu i sočivo, stavljamo unutra naše punjenje i nastavljamo sa pečenjem na istoj temperaturi za još 25-30 minuta.

 


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: