- 5 / 5
Testo za tart
Sastojci
- 750g putera FAMA 82%
- 750g margarina FAMA Soft G+
- 1200g šećera
- 8 jaja
- 8 žumanca
- 3000g poslastičarskog brašna
Uputstva
Umutimo puter FAMA 82%, sa margarinom FAMA Soft G+ i šećerom u mikseru, sve dok se ne sjedine. Zatim dodajemo jedno po jedno jaje i umutimo sve zajedno. Na kraju dodajemo i brašno koje takodje umutimo dok se svi sastojci ne sjedine. Možemo ga odložiti u frižider iz koga se može po potrebi direktno koristiti.
Ukoliko želimo da delimićno ispečemo tart, na njegove zidove postavljamo tri sloja membrane i stavljamo teret (sočivo, pirinač itd) i pečemo 25-30 minuta na 160°C u pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha Zatim odstranjujemo membranu i sočivo, stavljamo unutra naše punjenje i nastavljamo sa pečenjem na istoj temperaturi za još 25-30 minuta.
- 5 / 5
Ocenite ovaj recept: