Sastojci

  • 250g puter FAMA 82%
  • 250g margarin FAMA Soft G+
  • 250g šećera u prahu
  • 4 kom.jaja
  • 1000g brašna 70% mekoće
  • 5g Baking Powder FAMA
  • 1g vanilin FAMA
  • 500-600g termostabilnog poslastičarskog punjenja Frutopia sa komadićima jabuke

Uputstva

Mikserom u posudi mutimo puter FAMA 82%, margarin FAMA Soft G+ i šećer u prahu dok ne dobijemo penastu masu. Zatim dodajemo postepeno jaja i na kraju ostale sastojke nakon što ih prethodno prosejemo. Postavljamo testo u tepsiju dimenzija 30x40 i odozgo prelivamo termostabilnim poslastičarskim nadevom Frutopia sa komadićima jabuke. Pravimo odozgo mrežicu od testa i pečemo u zagrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na  220°C  (gore) i 190°C  (dole) oko 45 minuta.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: