- 5 / 5
Pasta flora -tart sa marmeladom
Sastojci
- 250g puter FAMA 82%
- 250g margarin FAMA Soft G+
- 250g šećera u prahu
- 4 kom.jaja
- 1000g brašna 70% mekoće
- 5g Baking Powder FAMA
- 1g vanilin FAMA
- 500-600g termostabilnog poslastičarskog punjenja Frutopia sa komadićima jabuke
Uputstva
Mikserom u posudi mutimo puter FAMA 82%, margarin FAMA Soft G+ i šećer u prahu dok ne dobijemo penastu masu. Zatim dodajemo postepeno jaja i na kraju ostale sastojke nakon što ih prethodno prosejemo. Postavljamo testo u tepsiju dimenzija 30x40 i odozgo prelivamo termostabilnim poslastičarskim nadevom Frutopia sa komadićima jabuke. Pravimo odozgo mrežicu od testa i pečemo u zagrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na 220°C (gore) i 190°C (dole) oko 45 minuta.
- 5 / 5
Ocenite ovaj recept: