Sastojci

Za tart:

  • 750g putera FAMA 82%
  • 750g margarina FAMA Soft G
  • 1200g šećera
  • 8 jaja
  • 8 žumanaca
  • 3κ poslastičarskog brašna

Za čokoladno punjenje:

  • biljnog krema Caselle
  • surogata čokolade Nera Special 32% fat

Uputstva

U mikseru mešamo puter FAMA 82%, margarin FAMA Soft G i šećer dok se ne sjedine. Zatim dodajemo jedno po jedno jaje i sjedinjujemo. Na kraju dodajemo brašno i sjedinjujemo sve. Smesu možemo čuvati u frižideru. Čim je izvadimo, odmah je upotrebljavamo. Razvijamo deo testa oklagijom preko masnog papira i stavljamo testo u modlu za tart visine 3cm. Zatim na zidove modle stavljamo tri sloja folije i unutra stavljamo nešto teško (kao npr. sočivo, pirinač itd). Pečemo u pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160°C,  30-40 minuta. Za punjenje: U šerpici zagrevamo biljni krem Caselle, a zatim sklanjamo sa vatre i dodajemo surogat čokolade Nera Special 32% fat i sjedinjujemo. Pripreme pred služenje: Caramel paste U ispečeni tart sipamo do ¾ nadev od čokolade i stavljamo u frižider oko 1 sat da se stegne. Malo zagrevamo Caramel paste i prelivamo ostatak od ¼ tarta, pa vraćamo u frižider da očvrsne.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: