- 5 / 5
Buche de Noel
Sastojci
- 500g smeše Pan Di Spagna
- 600g jaja
- 50g vode
- 50g šećera
Za krem:
- 1500g biljnog krema FAMA
- 500g surogata čokolade Nera Special 32% fat
- 100g pralina Nocciolissimo sa 8% lešnika
Uputstva
Mutimo jaja sa vodom u spiralnom mikseru 1 minut dok se ne sjedine. Zatim dodajemo smesu Pan Di Spagna i sve mešamo većom brzinom 5-6 minuta. Uz pomoć šprica za dekorisanje sa okruglim nastavkom oblikujemo smesu na masnom papiru dimenzija 40x60, poravnamo špatulom i pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 190°C 5-6 minuta sa upaljenim prigušivačem. Za krem: Zagrevamo 500gr biljnog krema FAMA u šerpici i dodajemo unutra surogat čokolade Nera Special 32% fat. Mešamo spiralnim mikserom i sjedinjujemo. Umutimo do pola ostatak krema i dodajemo postepeno u fil. Kada se poptuno sjedini uz pomoć špatule stavljamo na patišpanj rolle, a zatim odozgo stavljamo pralinu Nocciolissimo sa 8% lešnika. Uz pomoć masnog papira pravimo rolnu i stavljamo u frižider da se stegne. Na kraju špricom za dekorisanje sa reckavim nastavkom stavljamo krem na spoljnu stranu rolnice povlačeći linije horizontalno. Možemo upotrebiti i mlečni krem London Gold 35% pola-pola sa biljnim kremom FAMA za bogatiji ukus.
- 5 / 5