Sastojci

  • 1000g Briozito Digestive (smesa za brioche od prekrupe)
  • 150g margarina FAMA Soft G (na sobnoj temperaturi)
  • 450g vode
  • 80g sveeg kvasca

Uputstva

Mešamo sve sastojke u posudi 5 minuta manjom brzinom i 8 minuta većom. Temperatura testa bi trebalo da bude 26-27 stepeni. Ostavljamo testo da odstoji 10 minuta pokriveno. Razvijamo testo od 500gr, dimenzija 30x40, na 2,2 kroz ajnšlag mašinu. Celu površinu premazujemo sa 150gr krem sira i 150gr kuvanih ćurećih prsa (oko 8 kriški). Uvijamo testo i sečemo na delove od 4cm. Ređamo u pleh na papir za pečenje, pritisnemo odozgo i stavljamo u komoru za završnu fermentaciju na 30°C oko 20 minuta. Pečemo u zagrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na  200°C (gore) i 170°C (dole) 20 minuta. Druga varijanta je da stavimo jednu rolnu od 20cm u modlu, da je isečemo makazama, da je stavimo u komoru za završnu fermentaciju i u njoj da pečemo rolnice.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: