Sastojci

  • 1000g Briozito Magnus Bochen (smesa za brioche)
  • 200g margarina FAMA Soft G (na sobnoj temperaturi)
  • 425g vode
  • 60g svežeg kvasca

Uputstva

Mešamo sve sastojke 5 minuta najmanjom brzinom, a zatim 8 minuta većom brzinom. Temperatura testa bi trebalo da bude između 26-27 stepeni. Ostavljamo da testo odstoji prekriveno 10 minuta. Za punjenje koristimo 400gr smeđeg šećera i 170gr putera FAMA 82% i to mešamo u mikseru dok se ne sjedini. Za glazuru nam je potrebno 200gr šećera u prahu, 150gr krem sira, 80gr istopljenog putera FAMA 82% i 50gr mleka. Prvo sjedinjujemo šećer u prahu sa krem sirom, a onda dodajemo postepeno puter i na kraju mleko. Za cinnamon uzimamo 750gr testa, razvijamo kroz ajnšlag mašinu 2.2 dimenzija 30x40cm. Po celoj površini testa stavljamo 150gr nadeva i uvijamo testo u rolnicu. Sečemo cinnamon na delove od 4cm i stavljamo u tepsiju dimenzija 30x40. Zatim stavljamo 20 minuta u komoru za završnu fermentaciju i pečemo u zagrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na 200°C (gore) i 170°C (dole) 20 minuta. Kada se ohladi, prelivamo glazurom.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: