- 5 / 5
Medenjaci sa grizom
Sastojci
- 2100g brašna 70% mekoće
- 500g sitnog griza
- 450g šećera
- 500g soka pomorandže
- 1000g ulja FAMA Choice
- 100g meda
- 350g vode
- 15g amonijaka
- 15g Baking Powder FAMA
- 20g cimeta u prahu
- 2 narendane pomorandže
Sirup: 2κ vode, 4κ šećera, 1000g meda, 20g cimeta u štapićima, 6γ karanfilića, 2 pomorandže, 200g brendija
Uputstva
Jedan dan ranije stavljamo sirup da provri. Mešamo sve sastojke osim brašna i griza. Zatim dodajemo postepeno brašno i griz sjedinjujući ih sa ostatkom smese uz što je moguće manje pokreta. Razvijamo u duge i uske oblike i pritiskamo sa tri prsta, a zatim ih stavljamo u pleh. Pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160°C 20 minuta ili u klasičnoj etažnoj pećnici na 220°C (gore) i 160°C (dole) 22 minuta. Hladan sirup, vrući kolači.
- 5 / 5
Ocenite ovaj recept: