- 5 / 5
Grisine
Sastojci
- 500g ulja FAMA Choice
- 500g margarina FAMA Soft G
- 190g šećera
- 25g soli
- 1120g finog brašna (ili Τ55%)
- 1120g brašna 70% mekoće
- 75g svežeg kvasca
- 250g vode
Uputstva
Manjom brzinom mutimo u posudi za mešanje sve sastojke dok ne postanu jedna smesa. Ostavljamo testo da odstoji, oblikujemo u štapiće, provlačimo kroz vodu, uvrćemo ih, uvaljamo ih u susam i ređamo u plehove. Pečemo ih u zagrejanoj etažnoj pećnici na 220°C (gore) i 180°C (dole) 18-20 minuta ili u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160-170°C oko 15 minuta. Po ukusu, možemo dodati Formagioro (za ukus sira) ili Sauce Mediterranea (sa ukusom paradajza) u procentu od 5% po testu.
- 5 / 5
Ocenite ovaj recept: