Sastojci

  • 500g ulja FAMA Choice
  • 500g margarina FAMA Soft G
  • 190g šećera
  • 25g soli
  • 1120g finog brašna (ili Τ55%)
  • 1120g brašna 70% mekoće
  • 75g svežeg kvasca
  • 250g vode

Uputstva

Manjom brzinom mutimo u posudi za mešanje sve sastojke dok ne postanu jedna smesa. Ostavljamo testo da odstoji, oblikujemo u štapiće, provlačimo kroz vodu, uvrćemo ih, uvaljamo ih u susam i ređamo u plehove. Pečemo ih u zagrejanoj etažnoj pećnici na 220°C (gore) i 180°C (dole) 18-20 minuta ili u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160-170°C oko 15 minuta. Po ukusu, možemo dodati Formagioro (za ukus sira) ili Sauce Mediterranea (sa ukusom paradajza) u procentu od 5% po testu.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: