- 5 / 5
Briozito Magnus Bochen
Sastojci
- 1000g Briozito Magnus Bochen (smesa za brioche)
- 200g margarina FAMA Soft G (na sobnoj temperaturi)
- 425g vode
- 60g svežeg kvasca
Uputstva
Stavljamo sve sastojke u posudu za mešanje i mešamo najmanjom brzinom oko 12 minuta. Zatim stavljamo smesu na radnu površinu i ostavljamo je da prekrivena odstoji 10 minuta. Odvajamo komadiće od 50gr, razvijamo u oblike po želji, blago ih pritiskamo i stavljamo u komoru za završnu fermentaciju na 30°C dok im se ne udvostruči zapremina. Prelazimo jajetom preko njih i pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160°C oko 15-20 minuta u zavisnosti od oblika smese. Šta možete da napravite: -Okrugle brioche (za mini sendviče) -Hleb sa sirom (kao ćabata) -Okruglice punjene (npr. sa gaudom ili šunkom) -Rolnice punjene (npr. sa gaudom ili mesnim preradjevinama) -Peinirli
- 5 / 5