- 5 / 5
Baton sale
Sastojci
- 400g putera FAMA 82%
- 350g margarina FAMA Imperial
- 30g soli
- 4 komada jaja
- 4 žumanceta
- 1000g brašna 70% mekoće
Uputstva
Mešamo puter FAMA 82%, margarin FAMA Imperial i so mikserom sve dok smesa ne omekša i sjedini se. Zatim dodajemo jaja i jedno po jedno žumance i na kraju dodajemo brašno i sve sjedinjujemo. Testo obmotamo prijanjajućom folijom i ostavimo da odstoji malo u frižideru. Radimo sa njim čim ga izvadimo iz frižidera. Od testa pravimo štapice od 60cm, premazujemo ih jajetom, stavljamo odozgo susam (ili badem ili kikiriki) i pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160°C, 10-12 minuta. Po želji, možemo da dodamo na 400gr testa 20gr Formagioro (za ukus sira) ili Sauce Mediterranea (za ukus paradajza i začina).
- 5 / 5
Ocenite ovaj recept: