Sastojci

  • 1000g brašna tip Američki
  • 150g ulja FAMA Choice
  • 300g šećera
  • 150g svežeg kvasca
  • 500g vode
  • 150g krema Cream Classic Tahini
  • (Opciono 200g kvasca)
  • 1000g krema Cream Classic Tahini (za punjenje)

Uputstva

Stavljamo sve sastojke u posudu za mešanje i mesimo (oko 10 minuta) dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Ostavljamo testo da odstoji 20 minuta prekriveno prijanjajućom folijom. Delimo testo na dva dela dimenzija 30x70 i razvijamo svaki deo u ajnšlag mašini. Na svako testo stavljamo 500gr Choco day Tahini krema i premazujemo ga celom površinom. Pravimo rolnicu ka gore i sečemo na delove od 3 cm. Postavljamo na tepsiju dimenzija 30x40 i stavljamo u komoru za završnu fermentaciju na 30-35°C oko 30 minuta. Malo poprskamo vodom i pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha 12-14 minuta na 160-170°C . Možemo preliti pitu sirupom ili odozgo staviti Choco day Tahini krem ili posuti šećerom u prahu.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: