Sastojci

  • 400g krema Cream Classic Tahini
  • 350g vode
  • 250g šećera u prahu
  • 450g poslastičarskog brašna
  • 15g Baking Powder FAMA
  • 150g kapi compound chocolate cocoa chips FAMA
  • 700-800g pralina Cream Classic TSB 7% (za prelivanje)
  • 500g vode
  • 500g šećera

Uputstva

Pravimo sirup sa 500gr šećera i 500gr vode. Mešamo krem Cream Classic tahini sa vodom i šećerom u prahu dok se smesa ne sjedini. Mešamo brašno sa praškom za pecivo Baking Powder FAMA i dodajemo u smesu. Sve to sjedinjujemo i na kraju dodajemo kapi compound chocolate cocoa chips FAMA. Sipamo smesu u tepsiju dimenzija 30x40 koju smo prethodno podmazali margarinom i brašnom i pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160-170°C  oko 30 minuta. Kada se kolač prohladi, prelivamo mlakim sirupom (oko 900gr). Ostavimo da se sve još malo ohladi, a zatim topimo pralinu Cream Classic TSB 7% na 35-40°C  (ili u bain-marie posudi na paru ili u mikrotalasnoj pećnici) i prelivamo kolač.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: