Sastojci

Za krofnice:

  • 500g mleka
  • 500g vode
  • 500g putera FAMA 82%
  • 20g soli
  • 30g šećera
  • 600g poslastičarskog brašna (ili 70% mekoće)
  • 20 jaja

Za krem:

  • 1000g vode
  • 350g Creme D'Or

Za profiterol sos:

  • 900g mleka
  • 900g surogat čokolade Nera Special 32% fat
  • 1200g bavarian krem od kokosa VORTUMNUS

Za pripremu pred serviranje:

Biljni krem FAMA ili biljni krem Caselle ili kulinarska mlečna pavlaka Lowitz 36%

Uputstva

Za krofnice : Stavljamo prvih 5 sastojaka u šerpu da provre. Kada dođe do ključanja, ubacujemo brašno i neprestano mešamo plastičnom kašikom dok se sastojci dobro ne sjedine i dobiju na gustini. Zatim sklanjamo šerpu sa vatre i stavljamo smesu u posudu za mešanje. Mutimo mikserom srednjom brzinom dok se ne ohladi. Nakon toga dodajemo postepeno jaja. Na kraju, na papiru za pečenje oblikujemo smesu špricom za dekorisanje sa različitim nastavcima, stavljamo u pleh i pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na oko 170°C, dok ne dobije boju i zapreminu, oko 10 minuta, a zatim smanjujemo temperaturu na 140°C još 10 minuta kako bi se ispeklo i unutra. Kada se ohladi, stavljamo u frižider. Za kremu : Mutimo Cremaxime sa vodom u spiralnom mikseru, 2-3 minuta na većoj brzini. (Opciono možemo koristiti bavarian cream Vanilla VORTUMNUS) Za profiterol sos : U šerpici ugrejemo mleko. Sklonimo sa vatre, dodajemo Nera Special 32% fat i sjedinimo ručnim mikserom. U nastavku, dodajemo bavarian krem od kokosa VORTUMNUS pa sjedinjujemo i njega. Stavljamo sos u jednu posudu prekrivamo površinski folijom za hranu i stavljamo u frižider. Za pripremu pred serviranje : Umutimo šlag spiralnim mikserom dok ne dobije potrebnu strukturu. Punimo dno okrugle činije šlagom. Zatim punimo krofinice kremom i stavljamo na šlag. Zatim prekrivamo krofnice profiterol sosom i dekorišemo rozetnama šlaga.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: