Sastojci

Za tart:

  • 750g putera FAMA 82%
  • 750g margarina FAMA Soft G
  • 1200g šećera
  • 8 jaja
  • 8 žumanaca
  • 3κ poslastičarskog brašna

Za pripremu pred služenje:

  • Banane
  • Caramel paste
  • Biljni krem Caselle (ili biljni krem FAMA, ili Lowitz 36%, ili oba zajedno)
  • Čokoladne ljuspice

Uputstva

Za tart: U mikseru mešamo puter FAMA 82%, margarin FAMA Soft G i šećer dok se ne sjedini. Zatim dodajemo jedno po jedno jaje i sjedinjujemo. Na kraju dodajemo brašno i sjedinjujemo sve. Smesu možemo čuvati u frižideru. Čim je izvadimo, odmah je upotrebljavamo. Razvijamo deo testa oklagijom preko masnog papira i stavljamo testo u modlu za tart visine 3cm. Zatim na zidove modle stavljamo tri sloja folije i unutra stavljamo nešto teško (kao npr. sočivo ili pirinač). Pečemo u pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160°C,  30-40 minuta. Priprema pred služenje: Sečemo uzduž banane i stavljamo ih preko cele površine ispečenog tarta. Zagrevamo Caramel paste u šerpici (ili u mikrotalasnoj peći) i prelivamo preko banana. Ostavljamo Caramel paste da se stegne u frižideru ili na sobnoj temperaturi. Mutimo šlag sa biljnim kremom Caselle i pravimo ružice uz pomoć reckavog nastavka za dekorisanje dok ne prekrijemo celu površinu tarta. Na kraju stavljamo odozgo čokoladne ljuspice za dekoraciju.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: