Sastojci

  • 1000gr Verin (revani miks)
  • 280gr FAMA Fritto ulje
  • 240 gr sok od limete
  • 220gr vode
  • 80gr osušenog kokosa
  • Zest od limeta

ZA SIRUP

  • 750gr vode
  • 1 kg šećera
  • 250 gr glukozni sirup
  • Limetina kora

Uputstva

Stavite sve ostale sastojke u posudu za mešanje i mešajte mikserom sa pljosnatim produžetkom u trajanju od 1 minuta pri maloj brzini sve dok ne dobijete homogeno testo. Ogulite bočne strane posude pomoću špatule i mešajte srednjom brzinom 3-4 minuta. Postavite testo u podmazanu uljem posudu 30x40cm i pecite u zagrejanoj rerni na 160-170 οC u trajanju 35-45 minuta (u zavisnosti od rerne). ZA SIRUP Stavite sve sastojke za sirup u posudu i zagrejte posudu do ključanja. Nakon toga odmah sklonite sa ringle. Isecite desert na komade i sipajte ceo sirup u njega postepeno. Uverite se da su i desert i sirup vrući. 1,5-2kg je količina sirupa koji će vam trebati.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: