Sastojci

  • 2κ brašna tipa Američko
  • 500g brašna 55%
  • 1150g vode
  • 200g margarina FAMA Imperial
  • 45g soli
  • 250g šećera
  • 150g svežeg kvasca
  • 400g kapi compound chocolate cocoa chips FAMA
  • 3g vanilina FAMA
  • 1400g margarina FAMA Croissant A

Uputstva

Stavljamo vodu, kvasac i šećer u posudu da odstoji 10 minuta (kako bi kvasac narastao). Stavljamo sve sastojke u posudu za mešanje, mesimo 10 minuta i na kraju dodajemo so i kapi compound chocolate cocoa chips FAMA na kraju. U nastavku pravimo od testa 2 lopte (oko 2,1kg svaka), zasecamo nožem oblik krsta, pokrivamo ih prijanjajućom folijom  i ostavljamo da odstoje 30 minuta u frižideru. Nakon toga razvijamo svako testo tako da ima oblik krsta i u sredinu stavljamo margarin FAMA Croissant A (700gr), pošto smo ga prethodno pritiskanjem oblikovali u kvadrat. Preklapamo testo sa obe strane i nakon razvijanja to uradimo još jedanput. Prekrivamo prijanjajućom folijom i stavljamo u frižider da odstoji 20 minuta. Zatim preklapamo još jedanput, ponovo pokrivamo i ostavljamo da odstoji još 20 minuta. Poslednji put preklapamo, ostavljamo da odstoji još 20 minuta, a zatim konačno razvijamo testo debljine 5-6 milimetara. Pravimo oblike po izboru i stavljamo ih u komoru za završnu fermentaciju na 30°C dok im se ne udvostruči zapremina. Na kraju premazujemo jajetom i pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 170°C oko 15 minuta.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: