Sastojci

  • 375g šećera u prahu
  • 200g margarina FAMA Imperial
  • 425g  margarina FAMA Soft G
  • 1000g poslastičarskog brašna
  • 1g vanilina FAMA
  • Jabuka u kockicama VORTUMNUS
  • Cimet u prahu

Uputstva

Sjedinimo u mikseru šećer u prahu sa margarinom FAMA Soft G i margarinom FAMA Imperial. Zatim dodajemo brašno i vanilin FAMA i zatim sve zajedno umutimo. Razvlačimo jedan komad testa oklagijom i uz pomoć masne hartije, u debljini od pola centimetra. Testo postavljamo u obruč od 20cm i u visini od 3cm. Zatim postavljamo trostrukom prijanjajućom folijom po celoj površini tarta i punimo je sočivom (koristimo ga zbog težine kako testo ne bi nadizalo). Pečemo u pregrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na 200°C (gore) a 160°C (dole) ili u pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha  na 150-160°C  25-30 minuta. Odstranjujemo sočivo i dodajemo jabuku u kockicama VORTUMNUS i cimet. Na površinu tarta posipamo mleveni posni keks i nastavljamo sa pečenjem za još 15-20 minuta. (za jedan tart koristimo 280g testa, 500g jabuke u kockicama VORTUMNUS, 1g cimeta, 70g mlevenog posnog keksa)


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: