Sastojci

Za Krofne Berlin 50%:

  • 5kg smeše Berlin 50%
  • 5kg visoko glutenskog brašna
  • 4,6kg vode (temperatura 3οC)
  • 600g kvasca

Za krem:

  • 1kg vode
  • 400 gr Crème d'or

Uputstva

Za Krofne Berlin 50%:   Pomešajte sve sastojke u mašini za mešanje 5 minuta pri maloj brzini i 7-8 minuta na bržoj brzini (temperatura testa mora biti 23-24οC). Podelite testo na 2 kuglice od po 3,5 kg, pokrijte ih i ostavite na pultu da se odstoje 20 minuta (na sobnoj temperaturi 25 οC). Podelite testo u komadićima od po 100 gr, oblikujte ih po želji i dozvolite im da se formiraju na 30 οC tokom 60-70 minuta i na 60% vlažnosti (vreme i temperatura zavise od veličine krofne). Najzad, pržite ih u Premium Refined FAMA palminom ulju na 180 οC, 1 minut za svaku stranu.   Za krem: Mutite Crème d'or i vodu u posudi za mešanje uz pomoć žice za mućenje, pri velikoj brzini u trajanju 3 do 4 minuta.   Isecite krofne u sredini i popunite ih sa Crème d’or kremom ili upotrebite vreću za sipanje sa zupčastom rozetom. Ukrasite sa Angelom Icing-om i cimetom.  


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: