Sastojci

  • 1000g Briozito Magnus Bochen (smesa za brioche)
  • 200g margarina FAMA Soft G (na sobnoj temperaturi)
  • 425g vode
  • 60g svežeg kvasca

Uputstva

Stavljamo sve sastojke u posudu za mešanje i mešamo najmanjom brzinom oko 12 minuta. Zatim stavljamo smesu na radnu površinu i ostavljamo je da prekrivena odstoji 10 minuta. Odvajamo komadiće od 50gr, razvijamo u oblike po želji, blago ih pritiskamo i stavljamo u komoru za završnu fermentaciju na 30°C dok im se ne udvostruči zapremina. Prelazimo jajetom preko njih i pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160°C oko 15-20 minuta u zavisnosti od oblika smese. Šta možete da napravite: -Okrugle brioche (za mini sendviče) -Hleb sa sirom (kao ćabata) -Okruglice punjene (npr. sa gaudom ili šunkom) -Rolnice punjene (npr. sa gaudom ili mesnim preradjevinama) -Peinirli


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: